ŠIBENIK – NP KRKA – ZADAR

1. dan NP KRKA- ŠIBENIK- ZADAR

Polazak  u 6:00 sati. Vožnja sa usputnim  stajanjem na putu do Slunja: kraće stajanje i obilazak Vojnog kompleksapo želji grupe, koji predstavlja simbol pobjede povratka i novog života ratom opustošenom području. Na mjestu vojarne danas su ostaci objekta oštećeni ratnim djelovanjem u Domovinskom ratu. Razgled borbene tehnike iz zbirke oružja i vojnih vozila Domovinskog rata. Odlazak prema Rastokama. Panoramska  vožnja  biserom  Slunja-  Rastokekoje su nastale su igrom prirode koja zelenomodre vode Slunjčice prelijeva preko sedrenih stijena u Koranu stvarajući pritom mnoštvo slapova, brzaca, mali jezera i kaskada. Uživajte u raskošnoj igri prirode. Nastavak vožnje autobusom  prema NP KRKA … najveći su i najpoznatiji slapovi u Dalmaciji. Sa svojih sedam sedrenih slapova i ukupnim padom od 242 m Krka je prirodni i kraški fenomen. To je prirodni i očuvani eko sustav skoro netaknut od ljudske ruke i kao takav postaje nezaobilazna destinacija za sve posjete Šibeniku ili okolici. Slapovi Krke sa obiljem tekuće vode, riba i vodenog bilja pružaju svakom posjetitelju nezaboravan doživljaj prirodne ljepote. Otok Visovac sa Franjevačkim samostanom iz 15.st. je zaštitni identitet Nacionalnog parka, a prirodni fenomen Roški slap ostavit će svakog posjetitelja bez daha. Nakon razgleda organizirani ručak na Skradinu. Nakon ručka i kraćeg odmora nastavak vožnje prema Šibeniku. Posjeta i razgled Šibenika – Krešimirova grada- u pratnji lokalnog vodiča: Katedrala Sv. Jakova- posjeta i razgled jedneod najljepših i najznačajnijih arhitektonskih objekata u Hrvatskoj, koja je zbog svoje iznimne vrijednosti 2000. godine stavljena pod zaštitu UNESCO-a. Odlazak na razgled Srednjovjekovnog  mediteranskog  vrta  Samostana sv. Lovre. Vrt sv. Lovre je  vrt ljekovitog i začinskog bilja, ali i vrt povijesti, legendi, narodne mudrosti, romantike i ljubavi te ljepote i mirisa. Smilje, lavanda, ružmarin, kadulja, timijan, melisa, ruže…sve to u vrtu živi i skladno čini jedan začudan prirodni mozaik… Nastavak vožnje prema Zadru. Po dolasku smještaj u hostel. Vrijeme do večere iskoristite na moru, u odmoru i kupanju. Večera. Noćenje.

2. dan ZADAR

Doručak. Odlazak na  razgled grada ZADRA u pratnji lokalnog vodiča:  KALEGRA, CRKVA SV. DONATA, CRKVA SV. STOŠIJE, NARODNI TRG, CRKVA SV. ŠIMUNA.  Posjeta i razgled Muzeja antičkog stakla: jedinstvena kulturna institucija ne samo u Hrvatskoj već i u svijetu. Muzej je arheološki, ali specijaliziran sa svojim postavom i predstavlja jedinstvenu zbirku od preko 5000 različitih staklenih predmeta iz doba antike, odnosno iz razdoblja od I. stoljeća prije Krista do V. stoljeća poslije Krista. U stalnoj postavi, u osam tema, predstavljeno je preko 2000 cjelovite staklene građe. Osim stalnog postava, tijekom cijele godine u Muzeju antičkog stakla djeluje staklarska radionica koju vodi mladi zadarski puhač Marko Štefanac. U radionici se metodom ručnom puhanja izrađuju replike antičkog stakla. Povratak u hoste na ručak. nakon ručka odjava iz hostela te vrijeme za kupanje i odmor. Povratak u kasnijim poslijepodnevnim satima. Uz kraća stajanja na putu dolazak predviđen u večernjim satima.

CIJENA PO OSOBI NA  PLAĆENIH 40  MJESTA  

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz s turističkim autobusom prema programu,
 • stručni pratitelji tijekom putovanja i razgleda,
 • posjeta i ulaznice za NP KRKA,
 • organizirani ručak u Skradinu,
 • posjeta i razgled grada Šibenika u pratnji lokalnog turističkog vodiča,
 • posjeta i razgled KATEDRALE SV.JAKOVA,
 • posjeta i razgled SREDNJOVJEKOVNOG MEDITERANSKOG VRTA SAMOSTANA SV.LOVRE,
 • smještaj u hostelu/hotelu na bazi 1 polupansiona u višekrevetnim sobama,
 • posjeta i razgled grada Zadra u pratnji lokalnog turističkog vodiča,
 • posjeta i razgled Muzeja antičkog stakla,
 • osiguranje od odgovornosti,
 • JAMČEVNO OSIGURANJE,
 • troškove organizacije i rezervacije                                                  

KALKULACIJA CIJENA:                                                              

Program je rađen na osnovi min 40  plaćenih mjesta. U slučaju manjeg broja putnika, organizator pridržava pravo korekcije cijene.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne sadržaje
 • troškove osobnih narudžbi

OTPLATA ARANŽMANA:

Aranžman je moguće platiti u više mjesečnih obroka: gotovinom, internet bankarstvom ili uplatom na ž-r organizatora.

PUTNO OSIGURANJE:

U skladu sa Zakonom o pružanju usluga u turizmu, dužni smo Vam ponuditi osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, osiguranje od otkaza putovanja.

OSTALI UVJETI:

Aranžmane je moguće prilagoditi Vašim željama odnosno produžiti ili skratiti za jedan ili više dana. Konačni program koji je dogovoren s grupom uz ugovor i Opće uvjete putovanja dostavljamo prije potpisivanja ugovora. Uz ovaj program vrijede OPĆI UVJETI PUTOVANJA putničke agencije Licitar travel.

Related Posts