OTOK LOŠINJ

1. dan  MALI LOŠINJ

Polazak u 6:00 sati. Vožnja sa kraćim stajanjima na putu do otoka Krka. Po dolasku na otok Krk, slijedi panoramski razgled Omišlja,  Njivica, Malinske, do  Valbiske trajektnog pristaništa. Ukrcaj na trajekat- 9:15 ili 10:45 sati, vožnja do mjesta Merag na otoku Cresu, te nastavka putovanja otokom Cresom– panorama otoka i otokom Lošinjom do Malog Lošinja. Po dolasku sastanak sa lokalnim vodičem, te odlazak u posjet MIOMIRISNOM OTOČKOM VRTU: rasadanik otočnog ljekovitog bilja u Malom Lošinju sa bogatom florom otoka, ljekovitim svojstvima bilja i  originalnim otočnim suvenirima. U vrtu raste 250 vrsta samoniklog mirisnog bilja koje oplemenjuje lošinjsko- cresko otočje. Nakon razgleda vrta odmor, te odlazak na razgled grada Lošinja. Nakon razgleda, smještaj u hotel. Vrijeme do večere iskoristite za kupanje u unutarnjem ili vanjskom bazenu. Večera- bogati buffet. Nakon večere, odlazak na šetnju. Noćenje.

2. dan  MALI LOŠINJ-VELI LOŠINJ

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak na terensku nastavu sa posjetom Institutu Plavi svijet- za istraživanje i zaštitu mora: RADIONICA : ŽIVI SVIJET MORSKE OBALE  u vremenu od: 9:00- 11:30 sati.  U Velom Lošinju nalazi se edukacijski centar o moru – Plavi svijet. U ovom prostoru mogu se razgledati izložbe, interaktivne i multimedijske prezentacije  o životu u moru. Poseban je naglasak stavljen na ugrožene morske organizme poput morskih sisavaca i morskih kornjača.
Mnogi ljudi ne znaju da su dupini sisavci, a ne ribe iako izgledom podsjećaju na ribe. Pretpostavlja se da u okolici Lošinja i Cresa živi stotinjak dupina. Ovdje i Vi možete usvojiti dupina i pomoći istraživanju i zaštiti ovih sisavaca. Naravno, usvojenje je simbolično. Mi smo se odlučili za usvajanje dupina pod imenom „Santiago“. Priča kaže kako je ovaj dupin pri jednom susretu s ekipom Plavog svijeta pred istraživački gumenjak kao poklon donio ulovljenu ribu. Nadamo se da ćemo ga možda jednom vidjeti i uživo kako veselo iskače iz mora.  Nakon završene terenske nastave, kraći odmor, te povratak prema trajektnom pristaništu Merag, ukrcaj na trajekat- 15:00 sati, plovidba do Valbiske, te vožnja autobusom  po otoku  Krku, pa dalje  prema mjestu polaska. Uz kraća stajanja na putu dolazak  predviđen u ranim večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA NA PLAČENIH 45  UČENIKA

Cijena uključuje:

  • prijevoz turističkim autobusom prema programu,
  • stručni pratitelj tijekom putovanja i boravka,
  • lokalni turistički vodič za razgled Malog Lošinja,
  • prijevoz trajektom na relaciji;Valbiska-Merag; Merag-Valbiska,
  • 1 polupansiona u višekrevetnim  sobama s pomoćnim ležajem (za 4 učenika), sa bogatim buffet doručkom i večerom u hotelu 4**** u Malom Lošinju, korištenje unutarnjeg i vanjskog bazena, ručnik za plažu,
  • posjeta i ulaznice za Institut Plavi svijet- za istraživanje i zaštitu mora: RADIONICA: ŽIVI SVIJET MORSKE OBALE u vremenu od: 9:15-11:30 sati;
  • posjeta i ulaznice za MIOMIRISNI OTOČKI VRT,
  • jamčevinu i osiguranje od odgovornosti,
  • organizacija i realizacija programa

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje: MUZEJ APOKSIOMENA: 30 KN, ručak u hotelu : 60 KN, troškove osobnih narudžbi

KALKULACIJA CIJENA:

Program je rađen na osnovi 45  plaćenih mjesta. U slučaju manjeg broja putnika, organizator pridržava pravo korekcije cijene.

PUTNO OSIGURANJE:

U skladu sa Zakonom o pružanju usluga u turizmu, dužni smo Vam ponuditi osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, osiguranje od otkaza putovanja.

OTPLATA ARANŽMANA:

Aranžman je moguće platiti u više mjesečnih obroka: gotovinom, internet bankarstvom ili uplatom na ž-r organizatora – najkasnije 7 dana prije polaska.

OSTALI UVJETI:

Uz ovaj program vrijede OPĆI UVJETI PUTOVANJA putničke agencije Licitar travel.

Related Posts