SLAVONIJOM (OSIJEK – ILOK – VINKOVCI – VUKOVAR – ĐAKOVO)

1. dan OSIJEK – ILOK – VINKOVCI

Polazak autobusom u ranim jutarnjim satima. Vožnja prema Osijeku. Po dolasku u Osijek, posjeta staroj gradskoj jezgri – TVRĐI,  barokni je to grad – tvrđava, nastao u 18.st. Nastao je na temeljima starijeg povijesnog grada nastalog na prijelazu preko Drave. Tvrđavu je izgradio Eugen Savojski kako bi branio Zapad od Osmanlijskih napada. Kasnije, s premještanjem vojnih postrojbi u Petrovaradin, Tvrđa gubi svoju vojničku funkciju i zbog okretanja trgovini Osječani traže dozvolu za rušenje zidina koje su, po njihovom mišljenju, ometale gospodarski razvoj i prometno povezivanje grada. Danas je očuvan samo dio tih slavnih zidina, posjet KATEDRALI,  J. J. Strossmayer 1866. Godine, prvi je dao poticaj za gradnju nove crkve, neogotičke građevine s tornjem visokim 94 metara. Razgledajte unutrašnjost, koju je slikar Rački prekrio freskama jarkih boja koje prikazuju poznate epizode iz Starog i Novog zavjeta. Slijedi vožnja prema Iloku, najistočnijem gradiću u Hrvatskoj povrh Dunava, spoj istoka i zapada, mjesto susreta kultura. Razgled grada uz stručno vodstvo. Grad je to duge povijesti, jedan od najvećih i urbanistički važnijih urbano – fortifikacijskih kompleksa sjeverne Hrvatske i Podunavlja. Slijedi posjet dvorcu Odescalchi – Muzeju grada Iloka, koji je nastao na osnovama dvora kralja Nikole Iločkog iz 15 stoljeća. Ilok je također kraljevstvo vina i vinske tradicije. Svaki posjet Iloku neizostavno sadrži i posjet Starim Iločkim podrumima u staroj srednjovjekovnoj jezgri, te ćemo razgledati i Iločke podrume. Nastavak putovanja prema Vinkovcima. Po dolasku, smještaj u hotel. Večera. Nakon večere, odlazak na šetnju Vinkovcima…Noćenje.

2. dan VINKOVCI – VUKOVAR – ĐAKOVO – ZAGREB

Nakon doručka napuštanje hotela i odlazak u Vukovar, najveći hrvatski grad i riječnu luku na Dunavu, poznat po veličanstvenoj bitci u Domovinskom ratu i strašnim razaranjima. Razgled grada uz stručno vodstvo (FRANJEVAČKI SAMOSTAN, ŽUPNA CRKVA SV. JAKOVA, PRAVOSLAVNA CRKVA SV. NIKOLAJA).  Među mnoštvom vrlo atraktivnih, ali u ratu teško stradalih građevina, ističe se dvorac obitelji Eltz iz XVIII. st., barokne zgrade u središtu grada koji ćemo posjetiti i razgledati. Slijedi vožnja prema Vučedolu, bogatom arheološkom nalazištu. Posjeta MUZEJU VUČEDOLSKE KULTURE. Slijedi vožnja autobusom prema Đakovu. Za početak vas očekuje posjet DRŽAVNOJ ERGELI LIPICANACA, jednoj od najstarijih ergela u Europi, koja predstavlja neprocjenjivu vrijednost i značaj za grad Đakovo, Slavoniju i cijelu Hrvatsku. Obilazak ergele uz vodiča. Razgled Pastuharne i Ivandvora – druge lokacije ergele. Slijedi razgled grada u pratnji stručnog vodiča: veličanstvena ĐAKOVAČKA KATEDRALA za koju kažu da je naljepša od Venecije do Istanbula i koja svakog posjetitelja ostavlja bez daha, STROSSMAYEROV TRG i STROSSMAYEROV PARK, mjesto održavanja tradicionalne manifestacije Đakovački Vezovi, MUZEJ  J.J. STROSSMAYERA, CRKVA SVIH SVETIH, šetnja KORZOM… Nakon razgleda grada povratak.  Predviđeni dolazak u kasnijim večernjim satima.

CIJENA PO UČENIKU  NA PLAĆENIH 45  MJESTA:  KN

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz turističkim autobusom,
 • 1 polupansion u hostelu/hotelu sa 3*,
 • stručni pratitelj tijekom puta i boravka,
 • razgled  ILOKA, VUKOVARA, ĐAKOVA uz stručno vodstvo,
 • ulaznica u dvorac Odescalchi – Muzej grada Iloka,
 • ulaznica za Iločke podrume (obilazak uz stručnog vodiča sa razgledom grada),
 • ulaznica za Muzej vučedolske kulture,
 • ulaznica za ĐAKOVEČKU ERGELU (obilazak dvije lokacije – PASTUHARNA i IVANDVOR uz pratnju stručnog vodiča Ergele),
 • posjeta Đakovečkoj katedrali,
 • ulaznica u Muzej J.J. Strossmayera,
 • razglede prema programu,
 • troškove organizacije i rezervacije,
 • osiguranje od odgovornosti i jamčevinu.

KALKULACIJA CIJENA:

Program je rađen na osnovi 45 plaćenih mjesta. U slučaju manjeg broja putnika, organizator pridržava pravo korekcije cijene.

PUTNO OSIGURANJE:

U skladu sa Zakonom o pružanju usluga u turizmu, dužni smo Vam ponuditi osiguranje od posljedica nesretnog slučaja-10 kn, osiguranje od otkaza putovanja – 3,2% od ukupne cijene aranžmana.

OTPLATA ARANŽMANA:

Aranžman je moguće platiti u više mjesečnih obroka: gotovinom, internet bankarstvom ili uplatom na ž-r organizatora – najkasnije 7 dana prije polaska.

OSTALI UVJETI:

Uz ovaj program vrijede OPĆI UVJETI PUTOVANJA putničke agencije Licitar travel.

Related Posts