NAŠICE – OSIJEK- KOPAČKI RIT

1. dan OSIJEK

Polazak autobusom ispred škole u ranim jutarnjim satima. Vožnja uz kraća stajanja na putu do  NašicaPosjet dvorcu znamenite plemićke obitelji PEJAČEVIĆ (Zavičajni  muzej Našice – obilazak uz pratnju kustosa). U dvorcu je živjela Dora Pejačević – prva hrvatska skladateljica. Uz veliki dvorac podignut je sredinom 19. stoljeća perivoj koji posjeduje obilježja pejzažnih perivoja, a kasnije je proširen na sjever, na površinu prirodne šume, gdje je uređeno jezero. Nakon razgled i kraćeg odmora, nastavljamo vožnju prema Osijeku. Po dolasku, panoramski razgled grada, te  posjeta staroj gradskoj jezgri – TVRĐI, te posjeta Muzeju,  barokni je to grad – tvrđava, nastao u 18.st. Nastao je na temeljima starijeg povijesnog grada nastalog na prijelazu preko Drave. Tvrđavu je izgradio Eugen Savojski kako bi branio Zapad od Osmanlijskih napada. Kasnije, s premještanjem vojnih postrojbi u Petrovaradin, Tvrđa gubi svoju vojničku funkciju i zbog okretanja trgovini Osječani traže dozvolu za rušenje zidina koje su, po njihovom mišljenju, ometale gospodarski razvoj i prometno povezivanje grada. Danas je očuvan samo dio tih slavnih zidina, posjet KATEDRALI,  J. J. Strossmayer 1866. Godine, prvi je dao poticaj za gradnju nove crkve, neogotičke građevine s tornjem visokim 94 metara. Razgledajte unutrašnjost, koju je slikar Rački prekrio freskama jarkih boja koje prikazuju poznate epizode iz Starog i Novog zavjeta. Odlazak u hotel. Večera. Nakon večere zabavni sadržaj u hotelu. Noćenje.

2. dan OSIJEK- KOPAČKI RIT- KARANAC ili KOPAČEVO

Doručak i odjava iz hotela.  Vožnja prema Kopačkom ritu (cca.15 km). Po dolasku sastanak sa vodičem Kopačkog rita – razgled. Doživite ljepotu Kopačkog rita i različite zvukove glasanja životinja, upoznajte brojne ptice i vodenu vegetaciju u prirodnom staništu. Netaknuta priroda, krasni pejzaži, prekrasne slike biljaka i životinja te sa pravom nosi ime ’’biser prirode’’. Nakon razgleda organizirani ručak  u Etno restoranu u Karancu ili Kopačevu, u samom srcu Baranje, podno vinorodnog Banovog brda. Restorani oživljava stare, a pomalo zaboravljene recepte od puževa u umaku od koprive, pečenog bagremovog cvijeta, grah gulaš u zemljanom loncu pa do klasičnih baranjskih specijaliteta kao što su fiš paprikaš, čobanac, šaran na rašljama, perklet od soma s domaćim rezancima i mnogo drugih specijaliteta, jedan od tradicionalnih jela se upravo priprema i za Vas. Nakon ručka i kraćeg odmora povratak prema Zagrebu (cca. 280 km). Uz kraća stajanja na putu dolazak u Zagreb predviđen u večernjim satima.

CIJENA PO UČENIKU  NA PLAĆENIH 40  MJESTA

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz  turističkim autobusom,
 • pratitelj tijekom puta i boravka,
 • posjeta i razgled grada Našice u pratnji lokalnog turističkog vodiča,
 • posjeta i ulaznice za DVORAC DORE PEJAČEVIĆZavičajni muzej Našice,
 • posjeta i razgeld grada Osijeka u pratnji lokalnog turističkog vodiča,
 • posjeta i ulaznice za TVRĐU i Muzej u Osijeku,
 • smještaj u hotelu sa 3***, na bazi 1 polupansiona u dvo i tro krevetnim sobama, sa zabavnim sadržajem nakon večere u hotelu,
 • posjeta i ulaznice za PP KOPAČKI RIT: PROGRAM PROLJEĆE U KOPAČKOM RITU – stručno vodstvo, prezentacija o PP, posjeta izložbi o flori i fauni Parka, šetnja šetnicom “Bijelog lopoča”, vožnja brodom- oko 1 sat, prijevoz vlakićem od pristaništa i natrag,- razgled u trajanju od 2,5 sata,
 • organizirani ručak u Karancu ili Kopačevu- prema Vašem odabiru menu-a,
 • troškove organizacije i rezervacije
 • osiguranje od odgovornosti i jamčevinu

KALKULACIJA CIJENE:

Program je rađen na osnovi 40   plaćenih mjesta. U slučaju manjeg broja putnika, organizator pridržava pravo korekcije cijene.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne sadržaje
 • troškove osobnih narudžbi

OTPLATA ARANŽMANA:

Aranžman je moguće platiti u više mjesečnih obroka: gotovinom, internet bankarstvom ili uplatom na ž-r organizatora.

PUTNO OSIGURANJE:

U skladu sa Zakonom o pružanju usluga u turizmu, dužni smo Vam ponuditi osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, osiguranje od otkaza putovanja.

OSTALI UVJETI:

Aranžmane je moguće prilagoditi Vašim željama odnosno produžiti ili skratiti za jedan ili više dana. Konačni program koji je dogovoren s grupom uz ugovor i Opće uvjete putovanja dostavljamo prije potpisivanja ugovora. Uz ovaj program vrijede OPĆI UVJETI PUTOVANJA putničke agencije Licitar travel.

Related Posts