MARIJA BISTRICA – GORNJA STUBICA – LOJZEKOVA HIŽA

Polazak autobusom  u 8:00 sati.  Ugodna vožnja do MARIJE BISTRICE,  po dolasku kraći odmor, te razgled  Svetišta, koje je   postalo  nacionalno svetište još 1715. godine, kada je Hrvatski sabor podigao veliki zavjetni oltar. Svoje prvo najveće slavlje doživjela je Marija Bistrica 15. kolovoza 1971. godine kada je u njoj održan XIII. međunarodni marijanski kongres. Biskupi su te godine svetište proglasili Hrvatskim nacionalnim svetištem Majke Božje Bistričke. Sadašnja crkva je visoka 13,80 metra, duga je 37,40 metara i široka 9,80 metara.Zvonik crkve je visok 62 metra, a širok 7,70 metra. Nastavak vožnje i dolazak u   GORNJU STUBICU. Posjet Muzeju  Seljačkih  buna i Matiji Gupcu. Spomenik se sastoji od dva krila na kojima se nalaze brončani reljefi, a položena su na kameno postolje ispred kojih je brončana samostojeća figura Matije Gupca s uzdignutim rukama i mala brončana figura Petrice Kerempuha. Muzeju se nalazi u  baroknom dvorcu obitelji Oršić. U okolici Muzeja je lijepo uređen park, a kilometar duga šetnica vodi do Gupčeve lipe. Nakon razgleda odlazak u KLIJET LOJZEKOVA HIŽA– Lojzekova hiža  se nalazi u selu Gusakovec, živopisnom okruženju bregovitog Hrvatskog zagorja, u zelenoj udolini između Marije Bistrice i Gornje Stubice, na samo tridesetak kilometara od Zagreba. To je idealno mjesto u  idiličnom prirodnom okruženju, bogat stol pun domaće hrane, te brojni sadržaji koji su gostima na raspolaganju budući da se domaćini bave mnogovrsnim djelatnostima: vinogradarsvom, voćarstvom, ugostiteljstvom i turizmom. Organizirani ručak. Nakon ručka i odmora, povratak prema mjestu polaska.

CIJENA PO UČENIKU  NA  PLAĆENIH 45  MJESTA

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz s turističkim autobusima prema programu putovanja,
 • stručni pratitelji tijekom putovanja i razgleda,
 • posjeta Svetištu Marija Bistrica,
 • posjeta i ulaznice za Muzej Seljačkih buna,
 • posjeta i razgled Gupčeve lipe,
 • ORGANIZIRANI RUČAK LOJZEKOVA HIŽA,
 • osiguranje od odgovornosti,
 • JAMČEVNO OSIGURANJE,
 • troškove organizacije i rezervacije                                                  

KALKULACIJA CIJENA:                                                              

Program je rađen na osnovi min 45  plaćenih mjesta. U slučaju manjeg broja putnika, organizator pridržava pravo korekcije cijene.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne sadržaje
 • troškove osobnih narudžbi

OTPLATA ARANŽMANA:

Aranžman je moguće platiti u više mjesečnih obroka: gotovinom, internet bankarstvom ili uplatom na ž-r organizatora.

PUTNO OSIGURANJE:

U skladu sa Zakonom o pružanju usluga u turizmu, dužni smo Vam ponuditi osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, osiguranje od otkaza putovanja.

OSTALI UVJETI:

Aranžmane je moguće prilagoditi Vašim željama odnosno produžiti ili skratiti za jedan ili više dana. Konačni program koji je dogovoren s grupom uz ugovor i Opće uvjete putovanja dostavljamo prije potpisivanja ugovora. Uz ovaj program vrijede OPĆI UVJETI PUTOVANJA putničke agencije Licitar travel.

Related Posts